A' Famosa Water Theme Park Ice Cream Besar & Lazat

December 29, 2013

Ada ice cream dekat Water theme park ?

Apakah ice cream water park A ' famosa ?


kredit gambar kepada kak izzati Ghafur ( ya...saya terserempak dengan kisah tatie punya penulis)


Adalah terpanjang, tertinggi dan terbesar ice cream di Asia tenggara dengan ketinggian 20.8 meter dengan kelebaran diameter sepanjang 18.3 meter dan jumlah keseluruhan panjang ice cream ini adalah 108 meter.

Dimana trip media review ini dijayakan oleh A famosa Resort dengan kerjasama blooggers dot com ,terima kasih atas peluang yang diberikan kepada MK untuk menghadiri sidang media review ini.Sukar untuk mentafsirkan pengalaman MK , tetapi kejutannya seperti jantung gugur di dalam ice cream ini apabila MK "dimakan" oleh Gergasi ice cream yang besar. Berbanding dengan vuvuzela di Sunway laggon ( Link) .Masing-masing mempunyai keunikan masing-masing. Tetapi di dalam ice cream ini,  air nya lebih banyak dan deras berbanding dengan vuvuzela yang telah menghasilkan kelajuaan yang terhingga apabila kita mengelosori ice cream A' famosa Water theme park.
Review : Walaupun air deras lagi berbanding dengan vuvuzela, Staff keselamatan A Famosa sangat ramah dan menekankan taraf keselamatan pelawat berbanding dengan staff keselamatan vuvuzela di sunway lagoon yang lebih sambil lewa. MK berharap staff keselamatan A Famosa yang ramah dapat dikekalkan Good Job!  Apa yang boleh MK beritahu kalau mahu mencabar adernalin anda, beratkan diri anda dengan air . Sebab makin berat anda dan makin laju pelampung anda. Permainan ni menitikberatkan bilangan pesertanya jika kurang 4 orang. Anda tidak dibenarkan naik berbandingkan dengan vuvuzela. Itu antara ciri keselamatan anda kena patuh. Apa pun....yang penting dia memang laju walaupun tak sebesar vuvuzela

Tetapi ini akan bergantung kepada berat gravity, semakin berat anda (factor bergantung kepada berat, jumlah berat dan kebasahan badan kita- yang menambahkan berat) . Semakin berat anda, semakin laju pelampung itu akan membawa anda pergi dan anda pun tak akan sempat mengambil nafas anda.


Anda akan rasa puas, seperti anda meninggalkan semua masalah anda kebelakang dan di dalam ice cream itu sendiri bila anda keluar daripada corong ice cream. Malaysia adalah pati khazanah Negara asia dan di Alor Gajah, Melaka  A' Famosa cuba memberi nafas baru ice cream daripada asia yang berada di Taman Tema air A' Famosa itu sendiri. Jangan lepaskan peluang untuk merasainya

Untuk sebarang maklumat , sila layari www.afamosa.com / www.facebook.com/afamosa.my  atau hubungi terus di 06-55208

You Might Also Like

5 comments

  1. Mmg dah lama sgt saya tak ke water theme park...last pergi ke SUnway Lagoon...boleh la saya try yg kat sini...sebab bosan tgk kat Sunway tu punya

    ReplyDelete
  2. A'Famosa ada Water Park.. best nyerrr... last sekali pergi water park lebih 8 tahun lepas.. huhuhuuu.. dah lama tak menjengok ke sana sini :D

    ReplyDelete

Hello readers! I need a feedback. Negative , postive , happy or angry is important for me to improve my writing! - Love xoxo

Subscribe