Saturday, 29 August 2015

B lu e


Shoes  Charles & keith ,Pants  Uniqlo ,Bag Sembonia  , Tops MNG + Scarlete , Hijab present from Kak lynn




Friday, 28 August 2015

OST The Fault in Our Stars

I have weird interest. I hope there will be someone out there who has same interest like me. I'm movie maniac (and I watch every genre type of movie) cause I like to catch OST songs that played in the movie. From my personal point of view, soundtrack music more personal , it make the story become alive  with soul

Recently . I'm compared two romantic movies which were :
1) the fault in our stars

2) If I stay

I've conversation with aok by compare which one movie that will make you cry ?

Aok Choose  : The Fault in our starts 
Me choose    : If I stay


untuk define cerita ini "best". I believe it will be subjective . Everyone have their own concern and value untuk cerita mana best or not. Janji cerita tu bukan cerita sampah like "Blair Witch Project"...duhh..... I did watch low cost/ budget movie. Most of budget movies have their own intrinsic value but not " Blair Witch Project" yang telah berjaya membuat aku muntah sejerus selepas movie habis.


The Fault in Our Stars


The story is about Hazel, a 16 years old thyroid cancer girl meets a 17 years old boy named Augustus - cheerful and motivated boy ( actual in the same time fighting for his  life cause of cancer and Hazel didn't know till he admitted to hospital).  When Augustus died, he write a last letter to Hazel by sending to their dumb ass writer, Van Houten : ( This is my favourite part and make me cry ) 





For The Fault in our Star, recommended OST that you can download and save in your MP3 List :

1. Birdy  :  Tee-Shirt ( link)
2. Ed Sheeran  : All of the Star ( link )---> very recommended 
3.Kodaline :  All I want (link)
4. Birdy & Jaymes Young - Best Shot (link)


There were lots of music and soundtrack in this movie however I would prefer to heard above songs. Most of the music in this movie is oriented base on indie (except Ed Sheeran) and my fav was Ed Sheeran. If I'm not mistaken there will be 16 soundtrack from various artist. 


Wednesday, 26 August 2015

Resipi Budae-jjigae (Army Base Stew)



Bagi saya, makanan termasuk dalam budaya. Dan budaya itu adalah seni. Seni tidak semesti karya puisi, lukisan, muzik atau lakonan. Ianya termasuk budaya dan semestinya makanan adalaha salah satu elemen budaya.

Budae Jjigae atau dikenali sebagai Army Base stew mula-mula saya jumpa , makan dan rasa di Restaurant Bulgagi Brothers pada masa itu sedang mempromosikan Hot pot ( Link lepas). Makanan Army Base stew ini sememangnya popular Korea Selatan terutamanya golongan bujang kerana penyediaannya yang mudah. Mengikut sejarah Army Base Stew merupakan makanan fusion gabungan Amerika dan Korean dimana semasa peperangan Korea dahulu, Penduduk Uijeongbu kekurangan makanan telah mengunakan makanan bekalan tentera Amerika untuk makan. Makanan tersebut adalah hot dog, potongan daging dalam bentuk ham, dan makanan dalam tin dan dimasak dengan sup pedas berasaskan kimchi.

*Basically makan Budae Jjigae di Bulgogi Brothers tu memang layan tapi mampu dimasak di rumah kepada kaki layan makanan korean*





A.Sup ( Renihkan dalam periuk lain)
kupaskan ikan bilis 5-7 ekor dan rebuskan di dalam 2 cawan air dan tabahkan 1 kuib ikan bilis di atas api yang perlahan.kalau dah mendidih letak tepi. Selalunya kalau renih lagi lama lagi best stock.


B.Cili Paste
Kalau original resipi dia akan mengunakan paste cili bernama "Gochujang" rupanya lebih kurang macam cili giling kita. Gochujang boleh didapati di pasaraya cina mahupun korean atau kawasan pasaraya yang terdapat ramai espidirate contohnya Jaya Store, Cold Storage etc. Tapi kena hati-hati sebab kadang-kadang Gochujang ni ada letak rice wine.  Oleh itu paste cili saya buat sendiri

2-3 sudu besar serbuk cili dicampurkan sedikit air untuk jadi paste lepas tu letak sedikit paprika atau pun bergantung kepada tahap kepedasan yang kita nak. Lepas tu boleh letak beberapa titik kicap lemak manis untuk bangkit rasa. Asingkan ke tepi.

Dan siap sediakan kimchi sekali...satu bekas cili paste dan satu lagi bekas kimchi yang boleh dibeli dengan senangnya dekat pasar sekarang.


Bahan-Bahan Isi
Bahan atau isi Budae-Jjigae bergantung apa kita suka kalau kita goggle pun banyak version. Dianya terdiri daripada mee segera, makan jenis frankfurter dan makanan tin (daging cincang tin tu atau baked bean) untuk saya apa say guna adalah :

Soo-hun
cendawan shitake
sosej
potong ham lembu 
Carrot
Keju
mix vege


Dan disusunkan cantik-cantik dalam susunan dan warna mengikut kreatif masing-masing. Lepas tu sebelum letak soo-hun atau mee kat tengah , bahagian tengah tu boleh letakan cili paste dan kimchi. Mee  dan keju. Untuk hot pot saya gunakan saute pan atau dikenali sebagai pancake pan. Bila dah susun... Tuangkan Sup A ke dalam hot pot dan panaskan api sehingga mendidih.sekali sekalau kacau dan sup kita akan kemerahan-merahan....

Rasa sebenarnya sup ni pedas dan manis daging-daging akan terjelas keluar. Yang ni untuk siapa perut sebu memang digalakkan makan sup ni.


Selamat Mencuba.!

Saturday, 22 August 2015

When lonesome start become Awesome pasom



Have you ever had one feeling... called  "awkward"
when you watch movie at Cinema alone ?
or
Have you birthday treat at fine restaurant  alone?
or
Going somewhere alone?


You should read article from
Nisa Kay regards to "single ladies" [1]
When you feel that your life been intoxicated
You need some gap by isolated
yourself from others
Just for temporarily


#1 You prefer to take care  yourself ( preferable to have "me time") and set yourself as priority - you don't mind not to hang out during weekend.

#2 Freedom is priceless - no one will condemn and critics you decision example you can eat anywhere or watching movie that you like

#3 You prefer to be alone because there are lots thing to do- laundry, spa, gym, spent time with your family, catch up with old friends.

#4 You prefer to keep your problem inside when there a lots of backstabber/ disloyal your secret surround you. In others words you not trust anyone.

#5 You don't feel awkward and enjoy you delicious dish at fine restaurant alone

#6 You looking forward to planned you future retire plan ---- a.l.o.n.e

#7 You will appreciate arts a lot

#8 you not easily melting with sweet talk that throw at you. However you take it as compliment but deep down inside you heart   it written " talk is cheap"











Friday, 21 August 2015

Resipi Hot Dog Gulung Paling Senang

Assalamuailaikum wbrt


Petang-petang kalau dapat makan hot dog gulung , untuk high tea pun layan juga. Kalau orang penat daripada kerja atau sibuk tak. Senang je buat hot dog gulung ni. Janji bahan dah sedia dan kena ada oven atau tempat pembakar.

Asal usul atau sejarah hot dog gulung atau sausage roll dikatakan merupakan makanan yang paling popular di negara  United Kingdom, Australia ,New Zealand , Netherlands , Canada dan juga  Ireland. Dikatakan mula diperkenalkan pada abad -18. Waahhh kira hot dog gulung ni merupakan makanan epic ??? Boleh dimakan panas-panas atau pun sejuk.

Jadi kalau ada port luck mahupun pun bekalan picnic. boleh masak ni dan tahan lama. bolehlah 1-2 hari kalau nak rasa fresh lagi ( tak simpan dalam frezzer).


Bahan-bahan yang diperlukan

1 biji telur ( yang sudah dipukul)
sausage (saya suka pakai brand Ramli)
Kulit Pastri (brand kawan)
Keping keju


1. Potong sausage atau biarkan dalam bentuk panjang. saya lebih suka potong sebab nampak comel-comel.

2. Pastikan kulit pastri berada pada suhu bilik. Setelah lembut boleh potong halus-halus atau ikut kreatif masing-masing

3. Lepas tu letakkan keratan keju pada sausage dan gulung dengan pastri . kalau suka cheese boleh letak lebih sikit sebab nanti rasa dia lemak-lemak masin

4. Lepas tu lepas dah gulung boleh sapu dengan telur yang dipukul tadi. Oleh kerana nak jalan kerja mudah- saya main celup je gulungan ni.

5. Susun atas try pembakar. kalau tak mahu lekat boleh letak kertas minyak dekat bawah.

6. Bakar ikut yang disarankan oleh label pada pembungkus pastri.

siap...senang gila kan????  saya tak suka rebus sausage tu sebab nanti dia tak akan juicy dan kering. Terus masuk dalam oven dia dah complete bakar sama.


Tuesday, 18 August 2015

Tudung ke Turban


I would like to try something different when I wear hijab. So I asked a few my friends how do I look when I wear Turban. *sigh* Here some feedback...

Feedback 1





Feedback 2






                                                                       Feedback 3



I find turban more practical , chic and trendy.  For newbies hijab like me, sometimes we get bored of looking the same all time. So we need to spice up little bit to motivate us to wear hijab. However there a lot of argues that turban not cover sufficiently. For my opinion , for those who are thinking turban not modest enough, you can wear it with inner.



Knowing my stubborn attitude . I'm ignoring my friends feedback and wear turban to the office. Happily, my officemate accept my changes and like it. Maybe I'm the only malay in my department. They said , turban make me more approachable compare to tudung. ( Maybe I will wearing turban to office , so can easily communicate to my non-muslim officemate). 



Inspiration 






DC Superheroes Comic Cafe, Sunway Putra Mall KL





Who is your fav super hero during childhood? Mine? It was Mystery Batman (till now). I have been DC Superheroes Comics Cafe  For two times.This unique cafe located in Sunway Putra Mall. Also known as 'The Mall'which was located in front of PWTC Building.

I been tried a few dish from DC superheros comic cafe. The special thing about each dish every food will have signature superheroes symbols. Example above picture it called krypto super hot dog on top of beef ham there are symbols of superman.

Here were some feedback and review on DC Superheroes Comics Cafe's food : 




The food was fantastic I'm start with krypto super hot dog : taste and texture came together perfectly with ham beef smoky, meaty flavor that could not be bet. This hearty , flavorful hot dog taste like sausage and boasts with texture mash of pickle. Price RM16.00




Then I tried their Smallville Prophecy Peanut Butter (RM 18.00) , this is actual milkshake peanut butter. Made of frozen ice cream and natural peanut butter this rich , creamy treat is sure to satisfy your sweet tooth. I have happy sipping when order this.


Another fav drink...salted caramel latte, one sip of this delicious goodness had me to forgot all my problems when I enjoy it together with city view enviroment. I sipped lattes, tested combination , whipped, drizzled and sipped.


 Last but not less you should... And must try Arkham city scone with whipped cream, peanut butter and jam this set will cost you RM7.90 or you should try their tender pancake. Let me describe you about their scone, for me their scone was so special. Their english scone absolutely delicious. These had a really nice texture, buttery and salty. I serve it with lil bit butter, strawberry jam and dip with whipped cream.....arrgghhhh sedap gila.


Location :
DC Comics Superheroes Cafe
sunway Putra Mall,
Unit 2-29 , 2nd Floor,
sunway Putra Mall KL

Tips :
You need to order food at their counter, and after that they will give you the number. Food will send to your table and make sure the number can see easily. You can use credit card but must purchase at less RM50 and above. Cutlet and saviet you need to take by youself at self service bar. Yup....they also provide sky-juice at self service bar. For smoker, you can enjoy your smoke and oxygen at outside.