Monday, 18 December 2017

Short Vacay @ Pantai Klebang


Tak tahu pun ada container dekat Melaka. Ini pun pasal kawan yang suggest. Terletak di Pantai Klebang (easy access kat tempat makan dengan pergi bandar melaka). Bandar melaka tu dah macam KL aku tengok, hari tu jenguk ada kerat tu je, datang balik dua bulan dah banyak benda naik. Jadi agak berserabut kepala kalau menghadap traffic semua ini kalau duduk di Bandar. Nak –nak kalau plan las minute.

Nak-nak kalau cuti last minute, memang gasaklah

                                                                    Last minute pack barang

                                                                    last minute buat itenery

                                                                    last minit  segala-galanya .


Silap hari bulan daripada budget cuti semuanya jadi mahal. Cuti waktu itu dah rancang entah macam-mana beberapa hati masing-masing agak berat nak pergi ke arah utara. Sekali waktu kejadiaan ke Utara, time tu ada ributlah dan time tu jugalah ada tanah runtuh almost near tu tempat penginapan kami.

Back to penginapan kami di Melaka, aku boleh kata yang Rumah Kotak Pantai Klebang memang “gems” dekat Melaka, sebab masa tu aku memang desperate nak tempat berehat sambil mencari ketenangan. Rumah Kotak Pantai Klebang memang satu tempat rehat yang privacy. Serdahana (humble) tapi cukup untuk membuat hati kau rasa “peaceful” daripada haruk-piruk kehidupan di bandar. Tak minta banyak, itu sahaja untuk aku dah memandai , dah ada swimming pool, sungai, laut etc – makhluk spesis muntan macam aku dah hidup dah. Tak payah merengkek nak minta cuti yang gempak-gempak. Senang tak jaga hidup aku ? (LOLZ). Nak tahu description pasal Rumah Kotak Pantai Klebang boleh klik link airnb di sini ( link ) . Recommended siapa nak mencari ketenangan, nak berehat sumber access untuk mencari makanan pun mudah.





Our prep- food ( BBQ la semestinya)





















































No comments:

Post a Comment

Hello readers! I need a feedback. Negative , postive , happy or angry is important for me to improve my writing! - Love xoxo