Friday, 29 November 2013

Macam mana nak buka website yang kena block ?



Macam mana nak buka website yang kena block dekat sekolah, pejabat, libray dan sebagainya.
Yang ni ditujukan khas untuk rangkaian yang kena sekat dengan admin. Caranya korang dowload siap-siap dalam thumb drive atau pun kalau dekat office ni dekat link ni :

Aku selalu pakai dua sama ada ultrasurf atau proxifier

so korang boleh baca blog yang kena block atau facebook yang kena block.


aku selalu pakai ultrasurf dan interface dia macam ni  :





Dah nampak macam ni... selamat dah boleh masuk... jangan abuse k!

Thursday, 21 November 2013

Review : The Hunger Game Catching Fire


Kami antara orang pertama yang dapat menonton The hunger Game Catching Fire semalam. Terima kasih kepada penaberkala.com dan nuffnang atas tiket jemputan!!!!




Jika anda peminat dan pengikut The hunger game trilogy, Jangan lepaskan peluang anda untuk menyaksikan di pawagam berdekatan anda sekarang. The hunger game :Catching Fire adalah sambungan sequel daripada The hunger game yang dikeluarkan pada 2008. Filem ini bermula apabila kepulangan Katniss Everdeen dan Peeta Mellark selepas memenangi The hunger game yang ke-74 tahun. Kepulangan mereka ke kampung halaman bukan menutup
Kes tragedi mereka pada sequel lepas, tetapi kepulangan mereka adalah kerana mereka bakal meninggalkan keluarga, kawan rapat dan orang mereka cintai. Selepas menjadi juara mereka dikehendaki oleh Capitol melakukan jelajah kesemua 12 dearah.

Lately saya suka pakai baju kurung la ( ini bukan calang-calang orang tau dapat ambik gambar dengan baju ni…apa-apa pun TQ sponser dan Rawlins yang sanggup layan  saya)

Malangnya kemenangan mereka , telah memberikan harapkn semua rakyat di semua dearah untuk bangkit dan menentang  Penjajahan kuasa Capitol. Perdana menteri Snow tidak suka akan perubahan yang dibawa oleh mereka terutamanya kepada Katniss. Dengan mengunakan taktik menjauhkan daripada orang-orang tersayang adalah member kesan kepada Katniss.Satu ulang tahunan The hunger game yang ketiga telah dibuat untuk mereka, Katniss dan peeta terpaksa berpura-pura bercinta lagi sekali untuk hidup sedangkan pilihan hati katniss adalah Gale. Walaubagaimana pun Katniss rela mengorbankan nyawanya untuk Peeta begitu juga Peeta.Ada sedikit kekeliru emosi dan penerbit berjaya menghidupkan emosi tersebut pada para penonton.

Cerita dia akan menyayat hati sikit , kerana menanam unsur-unsur yang kejam kepada katniss. Kepada pengikut The hunger game, sequel kali ni
Lebih banyak mendedahkan semangat setia kawan, percintaan dan pengorbanan. Tidak seperti sequel yang lepas lebih kepada aksi
Dah skill tahanan hidup. Cerita kali ini banyak memainkan perasaan masing-masing…tapi saya member amaran kepada anda…
Harap bersabar pada sequel yang akan datang.

Keseluruhan cerita padat yang cuba mengikut buku. Tidak menyeleweng memang to the point dan mempunyai ending
Dan result yang anda tidak sangka apa yang akan berlaku. Saya pun frust juga. Tapi cerita dia best. Yang penting grafik dia cantik
Busana fashion yang menarik ada sedikit style lady gaga tapi tetap cantik.
Bagi sesiapa tak mengikut the hunger game. Anda boleh tonton sequel pertama di HBO yang sedang dimainkan untuk bulan ini
Untuk memahami lebih jelas cerita ini.


Note kaki : Dia ibarat kisah cinta twilight tetapi version gladiator zaman akan datang

Best dapat barang-barang special edition masa special screening!!!
Yang best tu dia kasi buku first episode….memang pancing kan!!













Plan diet my way

 

1.       Amalkan diet makan 3 kali sehari SAHAJA [Sarapan, tengah hari , makan malam], dimana jumlah keseluruhan kalori anda mestilah antara 1200-1000 kalori untuk satu hari

2.       Jika ada selangan atau perut lapar atau mahu kunyah, galakkan makan buah. Tapi dalam proses diet digalakan epal hijau

3.       Makan sebelum 8 malam lagi awal lagi bagus. Ini kerana kadar pencernaan pada petang sudah mula perlahan dan merupakan punca salah satu faktor peningkatan berat badan kerana badan tidak mengunakan tenaga/makanan kita makan dan bergantung kepada aktiviti kita. Dan ya….tiada air manis digalakan selepas 8 malam. Kerana air manis adalah tenaga. Seelok-eloknya air kosong suam

4.       Search/surf menu diet untuk guide line dan ikut kreatif anda .Jangan tertakluk kepada satu-satu menu dengan syarat makanan berdasarkan plan list.1

5.       Elakkan makan berikut :
*Minyak/lemak – tiada istilah goreng dan sebagainya hanya boleh diterima dalam sup sahaja. Pilih lemak yang sihat kerana badan kita juga memerlukan lemak sihat seperti susu rendah lemak, salmon , ikan keli..pendek kata omega -3 punya sumber
*karbohidrat – gantikan kepada karbohidrat jenis grain atau fiber seperti roti wholegrain , beras bashmathi , oatmeal etc
*Gula/minuman berkarbonat- Antara major dan pembunuh diet senyap. Untuk rasa sila pakai pemanis untuk pesakit diebetik

6.       Pemakaian Korset PB yang SELESA , yang konsisten dan berdisplin dapat membentuk badan anda semasa diet jika anda bukan kaki senam. Sebab jika anda diet tanpa melakukan senaman atau shaping…kulit akan mengelebeh

@

senaman sekurang-kurangnya 30 minit untk pembentukan otot untuk mengelakan kulit mengelebeh , bonus jika anda melakukan senaman ianya akan mempercepatkan proses penurunan yang sangat mendadak---- yang ni saya malas nak buat


7.       Catatkan dalam calendar smartphone anda apa jua jenis makanan yang anda telan termasuk air. Ini salah satu cara untuk mengingatkan anda kenapa anda tak turun-turun lagi.

8.       Sebelum makan surf daripada telefon anda berapa kalori makanan yang bakal anda makan. Tapi jangan dah makan baru nak surf sebab perbuatan itu sangat annoy orang yang sedang makan dengan anda.

9.       Anda memerlukan sokongan daripada 1 daripada orang yang anda percaya ini kerana merupakan satu kunci. Kerana orang tersebut akan  susut badan sekali bila menyokong anda (reverse physiology ) . Jadi kalau ada orang yang cuba diet, silalah beri sokongan padu dan bantuan nescaya anda pun dapat benefit selain mengingati antara satu sama lain.

10.   Jauhkan orang yang boleh menurunkan motivasi anda untuk turunkan badan. [Bukan bermaksud putus silaturahim, ini Cuma seketika sahaj] Tahukah anda waktu kritikal diet adalah 1-3 minggu ? anda tidak,ia boleh pecahkan diet anda kerana ia akan bantutkan proses penurunan. Selalu mereka akan gelakan kita, atau menyuruh kita makan makanan yang bakal merosakan diet anda. Sila kuatkan semangat. Anda boleh menuruskan aktiviti mereka bila sudah melewati 3 minggu diet. Ingat setiap badan mempunyai diet yang berbeza.


11.   Dalam masa 1-3 minggu diet, cuba kesan makanan yang menyebabkan anda gemuk. Anda boleh melakukan cheat day 1 hari dalam tempoh tersebut tapi dengan keadaan terkawal. Contoh saya telah mengesan air berkarbonat , cupcake , nasi putih dan makanan bergoreng antara punca badan naik cepat.
Daripada situ anda boleh menghindarkan makanan tersebut untuk masa yang akak datang


12.   Jangan sekali sekala percaya minuman 3 -1…… sebab dia adalah gula. Tahukah anda 3-1 gula diletak bersamaan dengan satu tin minuman ?

13.   Elakan timbang setiap hari, percaya berat yang turun dan naik akan yoyo. Tumbang 1 minggu sekali. Digalakkan ambil gambar kerana lebih efektif perubahan yang anda nampak.



Good Luck!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monday, 18 November 2013

Food that you should be eating in your 30s



Your body no longer needs the same food it once did. With career demands and your social activities, your body needs foods that will boost your energy and fight  diseases. Here same suggested food that you should eat:


Fish


low fat, high protein and help fight many diseases




Green Vegies
Green means super low calories but can make your feel full. They are packed with fiber
vitamins and nutrient. Can consider cheap food


Yogurt
It can replace your dessert. It simply amazing creamy, protein, vitamin B , calcium
and potassium. Usually if I on diet and craving for ice cream. I will put yogurt an hour in
freezer. It tasty!


Egg



But rumor about eggs... because it cholesterol But actually you are not recommended to eat
6 eggs in a day.Eggs are great source for protien and only contain 70 calories for each. It should
put under your diet menu. eat one every breakfast. 




Friday, 15 November 2013

Type of media social picture that people might annoy



Wondering what types of media social pictures annoy people ? the most ? Media social has brought us many positive things by inspired to others. However one of bittersweet features of media social is the ability to share picture with everyone in your network. Generally is nice to see what others are doing  sometimes is awesome   to see picture after picture of coffee cups and pictures of food ( We are looking to each other photo right ?) But even those who stay away from media social are subject  to certain of photo that we regularly see taking over and can't stand anymore



concert picture 
We LOVE to seeing pictures  of EVERY SONG of that concert you went to... oh we... we don't! ( enough 2-3 pictures ) they are blurry and dark. I guess  you were moving when you took them. Also we are probably slightly jealous that  we did't get ticket to ourselves ( less is more ...not every song you need to snap the picture..hadoohhh banyak bateri ka ??? )




A diary of baby
ok, one or two picture of your baby is cute and sweet- We like to see how cute they are. BUT we really cannot accept for constant update especially not every time like sleep, eat, walk, play, smile etc. When it comes to baby photo, less is more



Meme monster
memes are funny but is unfunny for political message, bad mouth joke ...it annoy everyone who sees it. Tak kisahlah anda pro kerajaan atau pembangkang.... memes monster in political message seriously not funny!



Couple Picture
same as baby pictures , a few couple photos are nice to share with your friend and love one. However when you post every second of same action with same place or upload more awkward position. It might be little bit of a couple overkill. You can post but make sure it not " consistent post " because it is look so cheap when your reveal your private time to public. This is for your own safety too. You did not want your EX or your partner's EX stalking on your activities and pass around the picture to their friend. Did you ever think about that ?(less is more)


Selfie
This is  the trend nowadays , everyone has a  front camera on their phone.There is no reason to be taking selfies in the bathroom. And while we are subject of selfie in general... once again less is more. The more your keep private your selfie photo, the more people hunger to see your picture. Nasha Aziz pun jarang selfie 




Food

If you want picture of food, my opinion ....you should go to instagram. Not Facebook...
nowadays facebook settings are sucks. Get out your lunch / breakfeast / dinner  from others newsfeeds.
It like flooding in IRC chat room.......This is the reason why people will hide you from their newsfeeds .


Tapi akhir kata. Suka hati ko lah nak buat...Medial social ko punya.
Apa ada hal. hak ko kan ? NDak kan?


Thursday, 14 November 2013

Beautiful Premium Corset Untuk Kurus

[ Di dalam kes ini, aku telah pun menjadi tikus makmal untuk menguji hipotesis dan rumor diluar sana ]

Ha kau tak percaya ke korset  premium beautiful atau pun korset MLM yang lain???  ? meh sini aku hencap kau balik! Kalau kau tak percaya.


Ok. Satu sama dengan aku. Aku pun awal-awal tak percaya sebab antaranya :


1.Bagi aku nak berbelanja beribu untuk corset adalah tak berbaloi ( baik aku exercise, tak pun daftar gym dapat lah ahli member setahun)

      2.Nak ikat sana, nak ikat sini. Yang aku pada mulanya rasa tak sihat--- macam ular sawa jerut

     3.Aku ingat lepas pakai corset ,lepas buka balik badan akan kembali ke bentuk asal

<   4.Apa yang bagus sangat pun, sama je macam seluar dan bra kat luar sana

      5.Aku ingat semua corset ni sama je kaedahnya baik beli murah. Setakat RM10 ringgit dah dapat dah bengkung tu daripada nak belanja ribu ribaan

< 6.Bagi aku sama je… nak diet pakai korset ni.. non sense


Kalau orang selalu offer pasal corset terutamanya MLM produk , akulah antara makhluk utama yang akan angkat kaki dulu ,tak nak dengar pasal produk ni. Jadi

Dengan kejamnya aku cakap… aku tak percaya kaw-kaw. Korset ni Penipu!

Ko nampak ni tanda pangkah aku

Dipendekkan cerita , sumpahan aku ni akhirnya memakan aku sendiri. Selepas aku berperang bertahun –tahunnya dengan korset yan cekik darah harga ni.

Sebab aku masih terfikir-fikir apa ke halnya nak beli mahal-mahal. Bermulalah satu sketsa aku beli PB korset. Dipendekkan cerita lagi , aku telah pun mencipta

program diet aku (setakat ni alhamdulilah berkesan ) . Malangnya disebab aku cara program yang aku pilih adalah kepada pengawal makanan semata tanpa

bersenam ( adalah senaman sikit aku buat, futsal tapi aku terpaksa stop sebab nak buat assignment master aku yang gila yang boleh buat aku jadi gila )  jadi

menyebab penurunan yang menyebabkan kulit aku mengelebeh sikit disebabkan lemak hilang lepas tu takde muscle


Jadi aku pergi jumpa kawan aku sambil gelak-gelak… beli…(nak beli pun tak caya ni)Niat aku nak shaping je tambahan pula, aku memang takde masa dah nak

pergi shopping mall sekarang ni. Jadual aku penuh macam menteri. Nak kata menteri--- dah perasan pula.  ( Ni tak nak mengaku lagi ni beli korset)


Premium Beautiful



Bila dah ukur badan semua, nak dicerita kena pula saiz korset tu dengan badan aku. Gamble rembat daripada member. Jangkaan pertama aku, korset MLM (

untuk kes ni aku pakai PB corset ) sama je macam korset-korset kat luar dengan korset online yang aku selalu beli. Tapi lepas rasa pegang dan pakai…

Rupanya material adalah material yang lain daripada korset diluar sana. Untuk pengetahuan semua siapa yang kata  korset MLM sama je dengan korset diluar

pasar tu adalah salah. Aku tak promotelah…sebab aku bukan penjual pun, Cuma nak cerita pengalaman aku dan betulkan sangkaan buruk orang seperti aku terhadap produk korset Kesihatan ni.


Berdasarkan pengalaman aku ,korset yang selalu aku beli murah di Triumph atau online…kalau dah lenjan pakai selalu paling busuk boleh tahan 6  bulan. Kalau

yang harga RM10 tu…satu bulan..hancus…tak kisahlah korang basuh dengan cara betul ke tak. Terutamanya tang girdle tu… celah peha confirm dah haus kan

kan ? jangan nak tipulah….aku tahu sebab aku pun pakai juga. Agak-agak lepas dah hancus tu boleh tak korang claim balik warranty dia dekat kedai tu ?Bunyi macam bodoh kan ?


Lepas tu korset yang korang selalu beli murah ni, bila korang pakai akan makan badan korang balik kan ? macam kelepet. Lepas tu melecet. Lepas tu meluyut. Lepas tu gatal sampai luka. Kan ? Lepas mesti korang fikir semua korset mahal ke murah sama je. Pakai akan menyakitkan badan. Ini merupakan faktor kenapa orang fikir semua korset adalah sama tak kira murah atau mahal


Ok. Back to the point aku. PB korset yang aku pakai setakat ni aku dah lenjan dan dah basuh (ada cara dia nak basuh ). Setakat ni alhamdulilah masih lagi utuh

tidak seperti korset yang aku beli sebelum ni. Dan aku lenjan tiap-tiap hari ( 5 hari aku pakai , 2 hari aku rest untuk  basuh ) setakat ni tiada bau dan cantik seperti baru. Klip masih lagi bertahan .Yang penting elastik dia tidak berubah dan tiada setakat ni tiada tanda-tanda haus lagi. Ada setengah tu baru pakai seminggu dah lari elastik dia.

Yang best aku pakai  , aku boleh bertahan lebih daripada 8 jam. Jerawat belakang badan hilang . Kalau ada bekas luka garu ,cepat baik. Tapi jujur macam nakpengsan sikit kalau korang pakai dan tak minum air kosong sekurang-kurang 6 gelas  sehari ( aku ulang air kosong  bukan air warna) yang sebenarnya dalam tu
ada infra RED .  Kalau pening maksudnya :  (berdasarkan pengalaman aku sendiri)

1) sama cara pemakanan korang salah ( minyak, gula, garam etc terlebih )

2) kurang minum air kosong

So aku budget dalam setahun kot PB korset ni akan haus… dimana aku kena beli baru…. Ha… nak tahu ? sebenarnya aku tak payah beli baru pun. Aku tak tau produk korset MLM yang lain macam mana. Tetapi dengan PB korset dia mempunyai life warranty. Maksudnya kalau haus ke, klip tercabut ke, terkoyak ke etc (bergantung syarat dan terma) Korang boleh ganti free without charge… ha mampu ???? korset yang murah gila yang korang beli dekat online tu boleh ganti free  tak ?

Ada ker korset kat luar sana life warranty ? Setakat ni aku jumpa korset PB ( mungkin produk MLM yang lain ada kot)



Ok kita,ambil contoh online corset. Beli 2 corset ( itu pun bukan set, untuk bengkung beli 2 dapat lah RM150 ) . Maximum yang boleh tukar (berdasarkan

pengalaman aku, 5 bulan sekali[ tu tak campur lagi dengan korset yang belengas, berkepam dan makan kulit  korang yang jenis  murah…] … cuba calculate tiap-tiap 5 bulan korang kena tukar  dengan yang korang beli yang kualiti ( harga pun mahal) tapi life time warranty. Berbaloi tak ? .


Selepas sebulan aku menjadikan diri aku sebagai tikus makmal, inilah hasil testimony aku selepas dan sebelum. Jangan risau aku ni bukan jenis nak edit-edit Gambar aku. Aku kalau edit pun tang jerawat. Tapi di dalam gambar di bawah ini tiada edit langsung. Kalau aku edit pun sebab nak cantumkan gambar ni sebelah-Sebelah. Aku pakai dengan konsisten selama sebulan alahmdulilah ini hasil ni berbandingan 3 bulan lepas


Nak cakap korset penipu, Ni testimony aku ( aku bukan penjual tapi aku penguna)



Aku bukan nak dabik dada, tapi  jangan jadi macam aku. 100 % menolak produk yang kita tak cuba lagi. Ini antara kesilapan yang aku belajar.  Ada setengah tu Mengutuk produk ni tak bagus la, tipu lah dan sebagainya lepas tu nak publish bagai kat media sosial. Cuba try dahulu.  Secara jujurnya. Aku kutuk korset ni, 7 tahun lepas. Tapi Macam aku cakap, akhirnya sumpahan tu memakan diri sendiri selepas 7 tahun.




Cuba bandingkan model Victoria secret  punya badan. Daripada hasil kajian aku yang tidak professional ni, kebanyakan mereka mengamalkan pemakaian korset.

Pembetulan yang aku cuba buat untuk tanggapan diluar sana. Tak payah tengok jauh, cuba tengok artis-artis kita… cantik je baju dia..sebab apa ? sebab korset .Pemakaian korset sebenarnya bukan untuk kurus semata-mata. Bila sebut korset je: kurus. Itu Adalah tanggapan yang sangat tipikal (pada awalnya aku pun berfikir macam ni ) . Sebenarnya fungsi utama korset adalah untuk pembentukan posture badan .Pemakaian korset sudah lama diamalkan sejak zaman dahulu lagi , di dalam sejarah melayu lebih dikenali sebagai bengkuk. Tidak hairan, sesiapa mempunyai Penyakit slip disc amat disarankan oleh doktor untuk memakai korset.  (cer tanya cer tany ..doktor bertauliah ya bukan doktor tak bertauliah)

 Dan untuk menyokong fakta korset. Kalau tak percaya cuba google dan taip : good posture can slim down ( aku cabar korang google sekarang ) atau pun cuba ke link





Macam aku, aku selalu bising kenapa diet dan senaman bagai…. Tapi badan tak juga kurus-kurus. Adalah salah satunya posture badan kita yang tidak bagus atau Pun salah. Sebab kita selalu abaikan posisi tegak. Apabila anda menekan kepada bentuk yang salah. Anda dah mengajar bentuk badan anda untuk berbentuk Seperti apa yang anda latih. Itu adalah salah satu punca kenapa perut buncit. Selepas korang pakai korset. 

Korang akan kejung menjadi patung. Itu bukan Maksudnya korang kena menyeksa badan korang. Ini bermaksud selama ni posisi korang adalah salah. Mungkin ini salah satu kenapa korset membantu kita Dalam proses untuk turunkan badan.


Ni aku nak cantas balik siapa yang tak percaya dekat korset bagai! ( sebenarnya tak kisah pun brand apa korang pakai, as long korset anda adalah baik dan selesa untuk badan) . Korang tak percaya sebab korang tak nak ajar badan korang untuk duduk tegak. Bila kita dalam kedudukan posisi badan tegak secara tidak
langsung korang dah ajar muscle korang  dalam posisi yang betul ini akan meningkatkan kadar metabolism dan posture belakang anda

 Salah satu punca sakit belakang, sama ada berat bertambah ditambahkan ( bila perut buncit menentang arus kestabilan gravity)  dengan posisi badan yang salah. Sebab tu bila pakai korset, kebanyakan lemak akan lari ke tempat yang betul dan berlebihan akan dibakar ( kalau senaman akan mempercepatkan lagi proses pengurusan ) .





Sebab tu  siapa yang tidak cukup displin nak pakai corset akan kata korset ni penipu. Kalau ko setakat nak pakai satu hari nak kurus. Kau gila ke apa ? Asal pula Tetiba masuk bab displin ni ? Kebanyakan orang yang dah beli korset, dia tidak amalkan (sayangnya dah beli mahal-mahal tak amalkan ). Pemakaian korset Hendaklah komited, rajin dan konsisten untuk dapatkan hasil.


Bagi aku pada mulanya pakai… adalah satu pengalaman yang menyeksakan. Tapi sebenarnya Korset mengajarkan kita komited dan displin untuk dapatkan sesuatu. Lalu aku terfikir orang yang selalu kata leceh pakai korset ni… adakah anda komitedKepada apa yang anda mahu kan ? Aku asalnya bukannya orang berdisplin. Tapi atas kemahuan jitu. Secara tidak langsung ianya membantu aku untuk

Menjadi komited dan berdisplin. Tapi memang betul, sekali dah buka dan abaikan tak nak pakai. Memang korang hanyut. Sebab tu kalau dua hari Aku tak pakai. Aku akan push pakai semula.




Bercerita pasal displin, korset juga mengajar kita berdisplin dalam mengawal makanan. Dan aku nak buat pembetulan ,siapa kata korset ni sekat  makanan kita.

Kau kalau dah pakai korset , lepas tu nak melantak 30 pinggan itu nama dia bunuh diri. Lepas tu ada hati nak cakap korset ni sekat makan.




Cuba korang amalkan portion yang sihat dan betul untuk makan dan mengikuti masa. Bukannya tidak boleh makan. Boleh sahaja nak makan tetapi kuantiti

adalah dihadkan. Kata nak kurus. Tak nak nak makan satu ekor ayam ? ya tak ? Nak kurus..nak kurus… engkau telan juga pisang goreng, nasi lemak, roti

canai,rendang ayam etc….. ha memang lah. Boleh nak makan. Had tu berpada-pada. Itu masuk gym pun, jap lagi kau salahkan gym tu tak berkesan. Tak pasal-pasal, kau cakap gym penipu.




Lagi satu, dengan pemakaian korset dia membantu kita kunyah makanan dengan betul. Dan sebab tu, kenapa korang kata korset ni sekat makan. Sebab Korang tak kunyah betul. Aku pun memula macam tu, main beduk gi telan makanan. Memang lepas tu muntah. Sebenarnya korang kena kunyahDengan betul. Cuba baca link ni . Bila korang kunyah dengan perlahan, korang akan mengelakan makan dengan berlebihan. Dengan mengunyah


Dengan betul anda akan menjadi lebih kenyang dan membantu proses penghadaman dengan betul.Sebab tu ular sawa…besar sebab dia telan. Dia tak kunyah.( kalau dia kunyah…harimau pun boleh pupus)



Sebenarnya , apa yang aku boleh katakana selepas aku pakai….korset boleh menjaga kesihatan dan kecantikan wanita . Terutamanya kepada mereka yang

pentingkan kecantikan. Ianya satu bonus jika dapat membantu anda untuk menjadi kurus. Sebenarnya ianya adalah asas kepada kesihatan kita semata-mata dalam :

Posture badan, kunyah, cara makan. Korset boleh dianggap sebagai alat bantuan untuk membantu badan kita yang degil. Jujurnya pilihlah yang berkualiti untuk Badan anda. Salah pakai…tak selesa.Tak kisah pun apa jenis. Janji anda selesa.

Setelah saya mencuba PB , saya cadangkan anda mencubanya dulu. Tak rugi pun. Sebab lepas tu PB korset akan jadi kawan baik anda.

















Wednesday, 13 November 2013

#Supermokh Theater Musical was Outstanding




The life of famed footballer , Late Datuk Mokhtar Dahari has been staged at Istana budaya, Kuala Lumpur. It was one of awesome musical theater that has been attended by me. Supermokh sebuah Musical stars are  Awie, Maya Karin, Rashidi ishak , Douglas Lim and Dina nazir. And what satisfying surprise when Maya Karin able to sang well during the theater. Serious suara dia sedap ( No wonder there are lot of producers want her, now I know)

Supermokh has been directed by Hans Issac, Harith Iskandar with Micheal Veerapan as musical director. What I can saw, most of props used in this theater was expensive . However it not just props but the quality of theater itself ,because all the cast can empathize the character to them and rumors said this theater cost almost RM3 Million.

If anyone follow the story of  our football legend, the theater will reveal the secret of retirement the late of Mokhtar (also known as Supermokh) is actual from criticism follower itself. The play reinforced  with a special gimmick LED shirt customized by Hans Issac, this climax of the theater that audiences  can’t forget and brilliant ideas!

Overall, it’s worth for your penny to spent and I’m very honored to received an invitation from media. Thank you. ( Tolonglah datang tengok… memang best!)


Saturday, 9 November 2013

Tempat menarik di Georgetown, Penang



Last 3 weeks ago , I decided with my cousin for unplanned holiday so we went to Georgetown , penang  . We departure on late evening Friday and arrived  around 3.5 hours ( laju betul cousin saya bawa)
One advice , I learned  from this trip : if you planning to go to penang for holiday. Don't plan for 2 nights visit because you will find out penang state lots of things that you can do ( 2 nights is to short )

In next morning , we when to lobby hotel and request for a map to discover interactive places and foods, base on our preparation  the staff hotel suggest us this brochure 

We decided went to Lebuh armenian  to enjoy our trip for Street art
Street art / Jalan seni: this name was given from the local. From street art you can take an amazing tour around georgetown to discover the unique painted wall

There are almost  30 murals ( some of mural already defect due to weather, tourism Malaysia should look this matter because this is one of the main interactive in penang  )  around  Street Art  and each  mural located in different route of Georgetown. To make sure we did not miss  all murals , we decided  to ride  with trishaw


FYI , from my opinion  price of a thrishaw in penang  still affordable , you need to  nego the price first before ride. The price RM30 per hour ,so we plan for 2 hours to tour the 30 murals that vicinity in penang

Uncle Pau 



Minions

 The famous kung fu  girl

Playing Basketball with local

Minions again!

Ice kepal with trishaw rider


That are lots of mural that I already update in my facebook album. ehehehehe.
This is the thing that you should not miss when you went to penang : ride trishaw at Street Art


Friday, 8 November 2013

Penang Camera Museum




No doubt , beside vintage city Melaka , Penang also can consider unique vintage city that good for vintage hunter.  Did you know 1st camera museum located at penang ? and this camera museum is the first one in south east asia.



You need to pay RM20 for entry fee. But good news for student, show your student card ID you just pay for RM 10 and you will be given token appreciation from museum management.

My point of view :  People will think twice to pay because  the museum is 2 story shop house. It worth to pay..Trust me.Does mean you just pay and go ? No, their friendly tour guide will accompany you and give  valuable information during your tour route and each visitor/group will have  they own friendly tour guide



You able to see almost 200 vintage cameras at here. During you tour, it will divided to 5 section 
1. Vintage time line camera
2. Obsocura room
3. Spy room
4. Dark room
5. Lagi satu lupalah , but it is chamber room to process the film.




   
Things that you should do at camera museum


If you camera lover, this is place that you should visit
Ini bukan hairdryer ini, kamera video antik

Inilah Obsocura , this is first camera that built by human being
(rumor said Leonardo Di Vincci create obsocura )





Miss Jenny Bones ?